Izvor:Foto: Tanjug/AP

TUKLI IH KUNDACIMA: Maltretiranje Srba na KiM zbog majice

Izvor: Nportal

31.07.2022.

16:50

NASILJE nad Srbima na Kosmetu odavno je postalo svakodnevna praksa

Prijatelji porodice mladića koji su zbog natpisa na majicama "Nema predaje" uhapšeni na KiM ispričali su za "Novosti" da su mladići pretrpeli torturu policije tzv. Kosova.

- Šamarali su ih i brutalno udarali kundacima - kažu prijatelji porodice mladića koji su u šoku i ne žele da govore o nemilom događaju.

Podsetimo, dvojicu mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom "Nema predaje" ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije, javio je sinoć dopisnik RTS.

- Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju - preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice juče i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".