Izvor:Foto:Jutjub printskrin/CN Post

U Čileu se otvorila ogromna rupa u zemlji - Šta je unutra?

Izvor: Nportal

02.08.2022.

08:06

U ČILEU, na rudarskom području Tierra Amarilla, tokom vikenda se pojavila ogromna rupa promera oko 25 m.

To područje, udaljeno oko 665 kilometara severno od glavnog grada Santiaga, minirala je kanadska kompanija Lundin Mining, piše Guardian.

Sernageomin, nacionalna služba za geologiju i rudarstvo, postala je svesna rupe u subotu pa je poslala stručno osoblje na to područje, rekao je direktor službe David Montenegro.

BloombergAdria.com

 

- Postoji znatna udaljenost, otprilike 200 metara do dna. Nismo otkrili nikakav materijal u rupi, ali smo videli prisutnost velike količine vode - rekao je Montenegro.

Nakon otkrivanja rupe, područje je odmah izolovano.

Sernageomin je izvestio o zatvaranju područja od ulaza do gradilišta rudnika Alcaparrosa, koji se nalazi u blizini rupe. Firma Lundin Mining je juče saopštila da rupa nije uticala na radnike, kao ni na zajednicu. https://www.youtube.com/watch?v=czo47fC23Z8&ab_channel=CNPost

- Nakon otkrivanja rupe, područje je odmah izolovano i obaveštena su nadležna regulatorna tela. Tehnička analiza je u toku kako bi se utvrdio uzrok nastanka rupe. Najbliža kuća udaljena je 600 metara od rupe, a naseljena područja i javna služba udaljeni su gotovo kilometar od mesta nastanka rupe -  saopštila je kanadska kompanija.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".