Izvor:Foto: Jutjub printskrin/ Perseus999

"VREME JE ZA ODGOVOR" Islamski DŽihad odbio predlog Egipta

Izvor: Nportal

06.08.2022.

15:50

IZ KABINETA ministra odbrane Izraela stigla je naredba izgraelskim oružanim snagama da nastave ofanzivne akcije.

Palestinska teroristička grupa Islamski džihad odbacila je egipatski predlog za privremeni prekid vatre sa Izraelom, javila je televizija Al-Majaden povezana sa Hezbolahom.

"Sada je vreme da se odgovori na zločine okupacije", rekao je izvor iz Palestnskog Islamskog džihada za Al-Majaden.

Odgovor je usledio nakon što su egipatski pregovarači predložili pauzu u neprijateljstvima kako bi se stvorila prilika za pregovore o dugotrajnijem prekidu vatre, preneo je izraelski dnevnik "Tajms of Izrael".

BloombergAdria.com

 

Podsećamo, u vazdušnom napadu izraelskih snaga u blizini Kan Junisa u južnom delu pojasa Gaze poginula je najmanje jedna osoba, a najmanje dve su povređene. U drugom vazdušnom napadu poginuo je motociklista u naselju Šejaja u gradu Gaza.

Iz kabineta ministra odbrane Izraela Benija Ganca saopšteno je danas da je on naredio izgraelskim oružanim snagama da nastave ofanzivne akcije protiv palestinske grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze.

Ganc je jutros održao sastanak sa načelnikom izraelskih oružanih snaga Avivom Kohavijem i drugim visokim vojnim i bezbednosnim zvaničnicima na kojem je procenjena aktuelna situacija na terenu, prenosi dnevnik "Tajms of Izrael".

- Ministarstvo odbrane je usmerilo ofanzivne akcije protiv pripadnika Islamskog džihada, sa naglaskom na operacijama za sprečavanje raketnih dejstava na ciljeve u Izraelu - navodi se u saopštenju Gancovog kabineta i ističe da je izdata naredba da se pruži pomoć stanovnicima na jugu koji su od sinoć izloženi raketnim napadima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".