Izvor:Foto: Jutjub printskrin/PrigorskiHr Tv

POSLEDNJI SNIMAK AUTOBUSA: Par minuta kasnije, BILI SU MRTVI

Izvor: Nportal

06.08.2022.

16:59

U HRVATSKOJ se jutros dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo 12, a povređeno je 34 osobe. Prema najnovijim informacijama, u pitanju su poljski državljani.

Nesreća se dogodila na na auto-putu A4 u smeru Zagreba između mesta Jarek Bisaški i Podvorec u subotu oko 5:40 sati.

- Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje, rekao je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović i izrazio je saučešće porodicama stradalih.

- Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izleteo je kroz šoferku, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina - rekao je šef Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznički Hum Ivan Ivančan, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće, piše Jutarnji list.

Na društvenim mržama pojavio se snimak sa nadzorne kamere sa čvora Breznički Hum, koja je 7 minuta pre nesreće uočila poljski autobus koji je putovao prema Zagrebu, a koji je potom imao tešku nesreću na auto-putu.

Prilikom sletanja poljskog autobusa sa auto-puta u Hrvatskoj poginulo je 12 putnika, 32 su povređena od kojih je 19 teško, rekao je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, prenosi Srna.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".