Izvor:Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

HRONOLOGIJA MASAKRA: Kako je izgledao Borilovićev krvavi pir

Izvor: Nportal

13.08.2022.

18:29

Na lice mesta hitno su upućene policijske patrole koje su prilikom dolaska, u blizini naselja Medovina, čuli pucnje, vrisku i galamu meštana.

UPRAVA policije CG saopštila je šta se hronološki dešavalo na Cetinju kada je Vuk Borilović počinio nezapamćeni masakr.

U navodu policije stoji da je dežurna služba bezbednosti Cetinje u 15.30 obaveštena od strane više građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

Na lice mesta hitno su upućene policijske patrole koje su prilikom dolaska, u blizini naselja Medovina, čuli pucnje, vrisku i galamu meštana.

Ističu i da je prilikom razmene vatre u ovom događaju, jedan policajac ranjen u predelu glave.

BloombergAdria.com

 

- Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti - piše u saopštenju.

UP pojašnjava da nisu izlazili sa saopštenjima za javnost "iz objektivnih razloga", odnosno sve dok nesumnjivo nisu bile utvrđene činjenice i posledice u ovom, za crnogorske okolnosti, nezapamćenom zločinu.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Uprava policije je najavila da će shodno svojim procedurama, u okviru kompletnog utvrđivanja činjenica o ovom slučaju, proveriti i sva postupanja svojih službenika kako bi merodavno utvrdili da li su ona bila u skladu sa zakonom i standardima.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".