Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Toma Zdravković

TOMINA LJUBAV IZ DETINJSTVA - san je na kraju ispunio

Izvor: Nportal

07.10.2021.

16:37

FILM "Toma" obara sve rekorde gledanosti, a malo ljudi zna koji je Tomin bio veliki san.

Pred kraj života Tomi Zdravkoviću se ostvarila velika želja da konačno počne da glumi. Još otkako je bio u školskoj predstavi "Zona Zamfirova" i okušao sreću u Narodnom pozorištu u Leskovcu, nekako ga je svrbelo da se vrati jednoj od svojih velikih ljubavi iz detinjstva.

BloombergAdria.com

To je primetio režiser Branko Baletić, koji mu je ponudio malenu ulogu u sada već kultnom ostvarenju "Balkan ekspres". O tome zašto toliko voli film, ali i tom iskustvu, Zdravković je govorio:

BloombergAdria.com

- Osetio sam da na filmu ima više istine nego na estradi. Trudio sam se, hteo sam da budem na visini zadatka, pa i bolji, jer su kraj mene bili sve sami majstori glume. Radim ono što mi se kaže, a oni svi uglas: "Bravo, fenomenalno, ti si pravi glumac!". Nisam im  verovao, pa ko bi i poverovao u zajebancije jednog Bore Todorovića ili Dragana Nikolića...

BloombergAdria.com

Pojaviće se Toma još jednom na filmu, ali neće dočekati sebe da vidi na velikom platnu. Godine 1993. izašao je film Miroslava Lekića "Bolje od bekstva" u kojem glumi Žarko Laušević, i koji je snimljen tri godine ranije, ali je zbog međunacionalnih trvenja u Jugoslaviji, koja se cepala po šavovima, tavorio u Zagrebu. Kada je najzad prikazan, Tome više nije bilo među živima. (Arhiv Borbe, Pres enciklopedija, 7.12.2011.)