Izvor:Foto: Profimedia

RECEPT ZA KISELE KRASTAVČIĆE: Malo drugačiji od uobičajenog

Izvor: Nportal

19.08.2022.

16:19

"UVEK možete da računate na letnje Sunce koje će vam pomoći u pripremi najukusnijih Sunčanih kiselih krastavčića"


POTREBNI SASTOJCI:

krastavac - 3 kg, manji

mirođija - cvasti

so - krupna, morska

voda

beli luk - 2 glavice

BloombergAdria.com

 

Operite krastavčiće i poređajte ih u veliku teglu sa velikim otvorom.

Između krastavaca ubacite oljuštene čenove belog luka i mirođiju zajedno sa cvetovima. Na jedan litar vode stavite 40 g morske soli.

Prelijte krastavčiće, dobro zatvorite teglu i ostavite je na svetlom mestu. Nije neophodno da tegla bude direktno izložena Suncu. Nakon jednog dana voda će se zamutiti od započete fermentacije.

BloombergAdria.com

 

Nakon nekoliko dana tečnost će se izbistriti, tako da ćete videti šta je u tegli. Potrebno je da prođe oko 10 dana da budu gotovi. Ako želite da brže budu gotove, iseckajte krastavce.

U teglu možete da dodate i listove i grančice višnje ili dunje. Ipak, pošto su ovi krastavčići namenjeni brzoj konzumaciji, možete i preskočiti ovaj deo.

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".