Izvor:Foto: M. Anđela

UŽAS U ZOO VRTU: Rendgenom snimili nabreklu zmiju

Izvor: Nportal

25.08.2022.

08:59

ŠOKANTAN rendgenski snimak njenog prethodnog ručka okačio je na Fejsbuk zoološki vrt u Majamiju.

Vodena zmija mokasina pojela je burmanskog pitona na Floridi, a sadržaj njenog stomaka objavljen je na društvenim mrežama.

Šokantan rendgenski snimak njenog prethodnog ručka okačio je na Fejsbuk zoološki vrt u Majamiju. Rendgen takođe pokazuje predajnik za praćenje koji je instaliran na kičmi pitona.

– Piton kojem su hirurzi u zoološkom vrtu u Majamiju nedavno ugradili predajnik za praćenje, nedavno je otkriven pojeden os strane druge zmije; poznate kao vodena mokasina. Možete videti kičmu i predajnik pitona unutar njenih usta na ovom rendgenskom snimku, ili radiografiji, koji je snimljen u bolnici za životinje u Zoološkom vrtu u Majamiju – napisao je zoološki vrt u objavi na Fejsbuku.

Piton je bio mlađi primerak iz grupe koju je naučnik ranije posmatrao. Uređaj za praćenje je instaliran na pitona u avgustu 2020. nakon čega je gmizavac pušten u divljinu.

U maju 2021. istraživači zmija su videli da je signal za praćenje relativno slab. Kada su to istražili, pronašli su drugu zmiju sa izbočinom koja je ukazivala da je nedavno pojela obilan obrok.

Mokasina je puštena nazad u divljinu kako ne bi pretrpela dodatni stres. Izbacila je uređaj za praćenje koji je progutala sa svojim plenom nakon 25 dana.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".