Izvor:Foto: Instagram printskrin/queenrania

BASNOSLOVNA BOGATSTVA: Ćerka milijardera se udala za princa

Izvor: Nportal

27.08.2022.

15:31

Pratili su ih brojni fotoreporteri.

Kraljica Ranija od Jordana je objavila na mrežama da se njen najstariji sin verio, a u pitanju je jordanski prestolonaslednik princ Husein (28) koji se verio sa Rajvom Al Saif.

Sin kralja Abdulaha II i kraljice Ranije nedavno je organizovao prijem na dvoru, a sve je pratilo mnoštvo fotoreportera.

Prinčeva izabranica je ćerka tamošnjeg preduzetnika, milijardera Kaleda Al Saifa koji je na čelu grupacije Al Saif i čija je delatnost vezana za zdravstvenu zaštitu, građevinu i sigurnosne usluge.

Ova uspešna arhitektkinja posle završene srednje škole je obrazovanje nastavila u NJujorku. Takođe ima diplomu iz oblasti vizuelnih komunikacija sa Modnog institutu za dizajn iz Los Anđelesa. Prethodno je radila u jednoj arhitektonskoj firmi u Los Anđelesu, a trenutno radi u dizajnerskom studiju Designlab u Rijadu.

Javnost hvali njena javna pojavljivanja, a na osnovu stila i držanja mnogi smatraju da će da nasledi kraljicu Raniju.

Husein ima 28 godina, najstarije je dete kraljevskog para. Diplomirao je na DŽordžtaun univerzitetu u Vašingtonu, a njegova verenica koja je istih godina, završila je arhitekturu na Sirakuza univerzitetu u NJujorku.

Nevestin otac Kaled Al Saif upravlja je Al Saif grupacijom, privatnom kompanijom koja se bavi zdravstvenom zaštitom, građevinarstvom i bezbednosnim uslugama. Tamošnji mediji izvestili su da je i saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman čestitao telefonom jordanskom kralju Abdulahu i princu Huseinu.

Podsetimo, starija ćerka kraljice Ranije i kralja Abdulaha od Jordana Iman bin Abdula (26) verila se sa DŽamilom Aleksandrom Termiotisom. Vest je saopštila kraljica Ranija na profilu na Instagramu gde ima sedam miliona pratilaca.

- Čestitam najdraža Iman, tvoj osmeh je uvek bio dar ljubavi i volim tvoj osmeh od dana kada si rođena. Želim tebi i DŽemilu život pun ljubavi i smeha! - napisala je ponosna kraljica.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".