Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Vidija Nantha

NEVEROVATNO: Ribar preživeo 11 dana bez hrane i vode (VIDEO)

Izvor: Nportal

03.09.2022.

10:08

DA situacija bude još gora, ovaj čovek je otrkio da je neplivač.

Brazilac Romualdo Rodrigez (44), plovio je pored obale Francuske Gvajane u svom drvenom čamcu, kada je voda iznenada počela da ulazi na plovilo koje se vrlo brzo prevrnulo. Ribar je završio u vodi, a situaciju je dodatno zakomplikovalo to što je bio neplivač.

Međutim, ovaj čovek je imao veliku sreću, te je pomoću samo jedne stvari preživeo 11 dana na otvorenom okeanu bez hrane i vode. To je uspeo tako što se popeo na prevrnuti zamrzivač.

Nakon toga ga je kod obale Surinama primetila posada drugog broda koja ga je izvukla iz vode. https://www.youtube.com/watch?v=2J4Zvr6BMws&t=518s

Rodrigez je mislio da će ga napasti ajkule, jer na otvorenom moru ima “mnogo radoznalih riba”. Otkrio je i kako je izgledao trenutak kada je spasen:

– Čuo sam buku i ugledao čamac, ali posada nije znala da sam tu, mislili su da nema nikoga. Gubio sam vid, ali sam uspeo da podignem ruke i zatražim pomoć. Ovaj zamrzivač je moj Bog, moje čudo – rekao je Rodrigez.

Brazilski mediji preneli su da je ribar spasen na oko 450 kilometara udaljenosti od mesta gde mu je potonuo čamac, a podeljeni su i dramatični snimci njegovog spasavanja 11. avgusta. Kada se čamac vratio na obalu, Romualdo je uhapšen jer nije imao odgovarajuće putne isprave i proveo je 16 dana u zatvoru, piše Metro.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".