KREMASTA TORTA: Ukus koji se pamti!
04.09.2022.
15:07
TOKOM spremanja ove torte ne možete pogrešiti
Ukus ove torte ostaće vam urezan u pamćenje
Potrebni sastojci:
Za koru:
4 jajeta
prstohvat soli
100 grama šećera
1 kesica vanilinog šećera
rendana kora 1 pomorandže
100 grama brašna
Za fil:
sok od jedne pomorandže
2 jajeta
150 grama šećera
3 kašike gustina
300 mililitara mleka
2 kašike putera
200 mililitara slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
Način pripreme:
Potrebno je da odvojite žumanca od belanaca, zatim dobro da umutite belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte prstohvat soli. Dodajte jedno po jedno žumance, nastavite da mutite. Kada to uradite preko narendajte koru pomorandže i prosejte brašno. Sipajte i kesicu vanilinog šećera, pa sve pomešajte pažljivo razbijajući grudvice od brašna.
Sipajte u kalup, obložen pek-papirom, pa pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Jaja umutite sa šećerom i gustinom, dobro promešajte, pa dodajte mleko i sok od pomorandže. Stavite na srednju vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
Kada se skuva, skonite sa vatre i dodajte puter, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se hladi u hladnoj posudi.
Izvadite biskvit iz kalupa, pa ga presecite horizontalno tako da dobijete tri kore.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa to pomešajte sa smesom od mleka i soka od pomorandže.
Vratite donju koru u kalup, pa prelijte delom fila. Preko stavite sledeću koru, pa ponovo namažite fil. Poslednju koru stavite u blender da se dobro usitni, pa time dekorišite tortu.
Stavite u frižider da se stegne. Posle poslužite uživajte u ukusu.
(Glosi)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".