Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Emergency München

DRAMA U ZAGREBU: Poneo improvizovanu bombu na protest

Izvor: Nportal

10.09.2022.

16:28

U JEDNOM trenutku učesnici protesta počeli su da uzvikuju homofobične i antivakserske poruke.

Na protestu protiv HDŽ-a u Zagrebu, policija je kod jednog učesnika pronašla dva molotovljeva koktela i ručnu bombu.

Kako saznaje Jutarnji list, pronađena je bomba veličine dlana koja je sastavljena od određenih količina eksploziva i bila napunjena ekserima.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je maloletna osoba rođena 2005. godine, od ranije poznata kao sledbenik Marka Franciskovića. Policija ga je privela i odvela na ispitivanje.

Podsetimo, protest protiv HDŽ-a u Zagrebu, koji je započeo danas, prerastao je u napad na novinare svih redakcija. Najgnusnija poruka upućena je tragično preminulom novinaru Indeksa, Splićaninu Vladimiru Matijaniću i novinarki HRT-a Maji Sever, koja je pokušavala da mirno komunicira sa učesnicom protesta koja je vikala na nju.

Na Trgu žrtava fašizma, gde se nalazi sedište HDŽ-a, počeo je protest pod nazivom „Dajemo vam otkaz“ na kojem demonstranti traže ostavku vlade, raspisivanje privremenih izbora i referendum o izborni zakon.

Oko fontane na Trgu žrtava fašizma okupilo se nekoliko hiljada demonstranata koji su nosili transparente sa porukama „Vlast dolazi iz naroda i pripada narodu“, „Opet si ukrao Inu“, „Raseljena mladost je tvoj uspeh“ i „Visoke cene energije su veštački stvorene“.

- U školama podstiču decu da promene pol -

U jednom trenutku učesnici protesta počeli su da uzvikuju homofobične i antivakserske poruke.

„Osuđujemo i ne prihvatamo programe koji seksualizuju decu u školama i vrtićima. Oni zbunjuju decu i podstiču ih u školi da misle da nisu rod sa kojim su rođeni. Ohrabruju ih da promene pol. Hoćemo li to dozvoliti", pitao je jedan od govornika.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".