KROASANI KAO IZ PEKARE: Tope se u ustima!
18.09.2022.
19:20
UKOLIKO imate najmlađe u porodici, njih će domaći kroasani posebno obradovati
Kroasane možete filovati po želji, kremom, džemom, slane ali i prazne.
Potrebni sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica suvog kvasaca (ili kocka)
- 250 g margarina (za premazivanje testa)
Način pripreme:
U jednu činiju sipajte brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, mleko. Kvasac razumutite u drugoj činiji sa malo mleka, pa nakon toga ostavite da nabubri.
Kada naraste dodajte ga u brašno i umesite testo. Ostavite testo da odmori jedan sat. Posle ga izvadite na sto, malo premesite i podelite na osam loptica.
Svaku lopticu razvucite i premažite margarinom sobne temparature. Slažite kore jednu na drugu, ali ne premazujte poslednju. Ostavite ponovo testo da odmori destak minuta i razvucite u krug i stavite željeni fil.
Ostavite opet da narastu i pecite na 200stepeni oko 15 minuta. Kada bude gotovo posupite šećerom u prahu.
(Alo)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".