Izvor:Foto: Jutjub printskrin/KSBW Action News 8/Profimedia

AJKULA GA ŽVAKALA I ISPLJUNULA: Evo šta ga je spasilo

Izvor: Nportal

22.09.2022.

18:11

NESREĆNI čovek je opisao kako je izgledala borba protiv morske nemani.

Čovek koga je prošlog meseca na obalama centralne Kalifornije zverski napala velika bela ajkula, kaže da ga je životinja žvakala i ispljunula jer ga je pomešala sa fokom. 

Kako Stiv Brumer navodi, on se očajnički borio protiv morske nemani, a ovaj napad je preživeo samo zato što je koristio pesnice i noge kako bi se odbranio od zveri. 

Ovaj 62-godišinjak iz SAD rekao je da je plivao u moru pre nego što ga je u dubinu odvukla smrtonosna životinja, prenosi Miror.

- Bio sam na oko 150 metara od obale, u blizini plaže, kada sam osetio zube preko mojih butina i stomaka. Zgrabila me ajkula i povukla gore, a zatim odvukla u dublju vodu - rekao je Brumer.

Govoreći iz bolničkog kreveta u medicinskom centru Natividad, Stiv je opisao kako ga je ajkula pustila nakon što ga je odvukla pod vodu i otkrio šta je sledeće uradio kako bi se uverio da ga više neće napasti.

- Onda me je, naravno, ispljunula. Ja nisam foka. Ona traži foku. Mi nismo njihova hrana - zaključio je ovaj učitelj u penziji.

Brumer je dodao da se potom ponovo našao oči u oči sa ajkulom, ali da ju je gurnuo rukom i šutnuo nogom. Potom se ajkula okrenula i otišla. 

Nakon što je isplivao na površinu vode, Stiv je počeo da viče u pomoć. Spasio ga je bračni par Ejmi i Pol Bendi, medicinska sestra i policajac, koji su dojurili na svojim daskama za veslanje i pozvali hitnu pomoć. Drugi čovek, Hit Bredok, zaronio je sa daskom za surfovanje kojom su njih troje nosili Stiva na sigurno.

U razgovoru za KSBV, Bredok je rekao: "Doneli smo moju najveću dasku i Pol mi je pomogao da žrtvu odguram na dasci. Vrištao je upomoć, moglo se reći po zvuku i emocijama u njegovom glasu da nešto definitivno nije bilo u redu."

Stivu su pomagale dve medicinske sestre intenzivne nege i doktor koji je bio na plaži gde se desio napad, i stavili su mu improvizovane poveze kako bi zaustavili teško krvarenje iz ruku i nogu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".