Izvor:Foto: Tanjug/AP

DŽORDŽ OPASNIJI OD KRALJICE: Zadirkivali ga - odgovor iznenadio

Izvor: Nportal

27.09.2022.

21:54

NAKON što je postalo izvesno da će njegov tata naslediti tron mali DŽordž je zauzeo jasan stav.

Kada je imao oko sedam godina, Kejt i Vilijam su princu DŽordžu objasnili šta znače njihove titule i koliku odgovornost one nose.

Nedavno, nakon što je preminula kraljica Elizabeta II i kralj Čarls III Kejt i Vilijam proglasio za princa i princezu od Velsa mali DŽordž je postao još ozbiljniji.

BloombergAdria.com

On je jednom prilikom nakon što ga je drug iz razreda zadirkivao rekao pretećim tonom da će njegov tata biti kralj i da se pripazi - napisala je u novoj knjizi spisateljica koja piše knjigu o kraljevskoj porodici, Kejti Nikol.

U svojoj novoj knjizi ona tvrdi da su DŽordž, njegova princeza Šarlot i princ Luis odagajani tako da od malih nogu razumeju šta je monarhija i koliko su njihove uloge važne.

Dodala je i da on zna da bi on jednog dana mogao da postane budući monarh, ali da se njegovi roditelji trude da ga time ne opterećuju pre vremena.

- Odgajaju svoju decu, posebno princa DŽordža, sa svešću o tome ko je on i kakvu će ulogu naslediti, ali ne žele ih opterećuju osećajem dužnosti - napisala je Nikol.

- DŽordž shvata da će jednog dana biti kralj i kao mali dečak je u sukobu s prijateljima u školi odbrusio svojim vršnjacima pretećom rečenicom: "Moj će tata biti kralj pa bolje pripazi" - stoji u knjizi.

BloombergAdria.com

Podsetimo, princ DŽordž i princeza Šarlot su nakon smrti kraljice Elizabete II dobili novo prezime. Od sada pa nadalje će biti poznati kao princeza i princ od Velsa umesto od Kembridža, prema titulama njihovih roditelja.

Princ Vilijam i Kejt, su bili poznati kao vojvoda i vojvotkinja od kembridža, ali nakon smrti krlajice postali su princ i princeza od Velsa. Tu titulu nasledili su kralj Čarlsa III koji je sada na prestolju monarhije i postao je kralj.

(Glossy)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".