Izvor:Foto: Fejsbuk/Rade Karajcic

DRAMA KOD LOZNICE Rade ubio vuka od 40 kg - na 500 m od sela

Izvor: Nportal

29.09.2022.

21:49

"Da je na njemu umesto letnje zimska dlaka, bio bi teži još desetak kilograma"

Rade Karajčić (28) iz Gornjih Nedeljica ustrelio je vuka teškog skoro četrdeset kilograma.

Prema njegovim rečima, sve se desilo oko devet sati uveče u selu Donje Nedeljice, kod mesta zvanog Čvorak, gde se sreo sa trofejnim primerkom vuka.

- Kao član lozničkog Lovačkog udruženja "Gučevo" bio sam u obilasku terena kad mi je vuk prešao preko puta. Imao sam sreće da ga sretnem i da to bude na čistini, na njivi sa koje je skinut kukuruz, jer je vegetacija još u ovom kraju bujna. Neobično je da se u ovo doba godine nađe ovako blizu naselju. Od grada je to desetak kilometara, a od prvih seoskih kuća manje od 500 metara. Vukovi obično selu prilaze kad su jake zime zbog hrane, a zašto je ovaj došao ne znam. Ima 36 kilograma, a da je na njemu umesto letnje zimska dlaka, bio bi teži još desetak kilograma - priča za "Kurir" Karajčić koji je lovac već 11 godina.

Kaže u šali da je ulovio sve što se može osim medveda koji je zaštićen i do sada vuka.

Ovo je kaže treći vuk ulovljen u lozničkom kraju. Prvi je pred nišan stao pre šezdesetak godina, drugi 2003. i sada ovaj.

Karajčić kaže da će trofejni primerak krasiti njegov dom, a da je u noći ulova imao puno dvorište drugova i kolega koji nisu mogli da veruju da je ulovio velikog vuka samotnjaka.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".