Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Zadruga Official

POKUŠALA DA ZATAŠKA SAMOUBISTVO: Jedan detalj otkrio sve

Izvor: Nportal

12.10.2021.

16:43

OTAC zadrugarke Olge Margitić je izvršio samoubistvo pre šest dana. Navodno je već dugo imao psihičkih problema.

Zadrugarkin otac danas je sahranjen na Novom groblju.

Olgina sestra oglasila se pre par dana za medije i demantovala da je reč o samoubistvu, već da je reč o prirodnoj smrti.

Međutim, na sahrani nije bilo sveštenika. Kada je izvršeno samoubistvo, crkva ne dozvoljava čitanje opela, jer se to smatra kao smrtni greh.

BloombergAdria.com

 

- Sveštenik ne prisustvuje pokopu samoubica jer to je najveći smrtni greh koji se može počiniti. Oduzeti sebi život znači prekinuti odnos s Bogom, a crkva ne pravda nasilno oduzimanje sopstvenog života. On se, za razliku od ubica, ne može pokajati za nedela i to je razlog zašto ubicama prisustvujemo na ispraćaju - grešni su, a opelo i se obavlja nad grešnicima - naveo je verski analitičar Dimitrije Kalezić i istakao da u pojedinim škakljivim situacijama ipak postoje odstupanja.

BloombergAdria.com

 

- Nije čest slučaj, ali dešava se da sveštenici ipak održe sahranu samoubicama. Za tako nešto je potreban lekarski nalaz o duševnoj ili mentalnoj bolesti upokojenog. Na osnovu njih, jedino episkop može dati dozvolu da se održi naknadno opelo - zaključio je dr Dimitrije Kalezić jednom prilikom za "Kurir".

 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

(Republika.rs)