Izvor:Foto: MV/Tviter printskrin/@InterMiamiCF/Profimedia

IGRAO SA OBA RONALDA I MESIJEM: Fudbaler završava karijeru

Izvor: Nportal

03.10.2022.

22:08

BIO je osvajač Lige Evropa, Superkupa Italije, dva puta Superkupa Španije

Popularni argentinski fudbaler Gonzalo Iguain (34) objavio je danas da će se na kraju sezone povući iz profesionalnog bavljenja fudbalom i okačiti kopačke o klin. 

Iguain je odlučio da okonča karijeru dugu i po godina, a ovu odluku je saopštio na konferenciji za novinare. Pored medija, konferenciji su prisustvovali i članovi njegove porodice, kao i saigrači iz Intera iz Majamija za koji trenutno nastupa. 

Argentinac ove sezone igra fantastično i na 15 utakmica dao je čak 12 golova i podelio dve asistencije. 

Do kraja sezone u američkoj fudbalskoj ligi ostalo je još dve utakmice u regularnom delu sezone, a potom sledi plej-of. Ipak, još uvek nije poznato da li će Inter Majami uspeti da se plasira u završnicu takmičenja, jer su trenutno sedmi na tabeli. 

Iako rođen u francuskog gradu Brest, Iguain je po nacionalnosti Argentinac, čije je boje i branio čak 9 godina. Za to vreme je odigrao 75 utakmica i postigao 31 gol. 

BloombergAdria.com

 

Svoju profesionalnu karijeru Iguain je započeo u River Plejtu, sada već davne 2005. godine. Nakon dvogodišnje epizode u trofejnom argentinskom klubu, Argentinac se seli u Evropu i potpisuje za Real Madrid. Nakon toga toga dolazi selidba u Italiju gde je igrao za tri tima - Napoli, Juventus i Milan. Iguain se oprobao i u Premijer ligi i branio je boje Čelsija, odakle je i prešao u Inter iz Majamija. 

U celokupnoj karijeri, Iguain je postigao preko 300 golova i upisao preko 100 asistencija u više od 700 nastupa.

BloombergAdria.com

 

Po tri puta je osvojio prvenstvo Španije i Italije, tri puta je osvojio i Kup Italije. Bio je osvajač Lige Evropa, Superkupa Italije, dva puta Superkupa Španije, a sa Argentinom je 2014. godine bio drugi na svetu.

BloombergAdria.com

 

Jedan je od retkih koji može da se pohvali da je igrao zajedno u timu sa Brazilcem Ronaldom, Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".