Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/GST Kitchen - Recipes for Happiness

LEK ZA PUŠAČE: Od đumbira će pluća biti kao nova

Izvor: Nportal

15.10.2022.

22:43

ČISTI toksine iz pluća

Ukoliko ste pušač ili bivši pušač, velika je verovatnoća da su pluća puna toksina. Na sreću, namirnice iz okoline koje koristimo skoro svakodnevno mogu pomoći da ih pročistite i napravite kvalitetan napitak. Za jedan takav napitk potrebna su samo tri sastojka.

Đumbir je začin, koji se od davnina koristi zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalog, đumbir čisti suvišne sluzi iz pluća. Luk, kao i beli luk, sadrži antikancerogena svojstva, a odličan je i kod brojnih malignih stanja.

On učestvuje kao preventiva, sprečava nastanak raznih bolesti disajnog trakta. Kurkuma ili indijski šafran je takođe bogat vitaminima i mineralima, a sadrži i vrlo zdrave omega 3 masne kiseline.

Sadrži antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu ishranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba: 400 grama luka, litar vode, 400 grama šećera (ako želite zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup), 2 kašike kurkume i koren đumbira veličine palca.

Recept za napitak: 

1. Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da provri.

2. Glavice luka isecite na četvrtine, raskomadajte koren đumbira i oba dodajte u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovo provri dodajte kurkum pa smanjite vatru na laganu temperaturu.

BloombergAdria.com

3. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Potom je procedite i sipajte u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite smesu u frižider.

4. Savetuje se da uznete dve kašike eliksira ujutru i uveče dva sata posle obroka.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".