Izvor:Foto: FIVB/Instagram printskrin/aleksandra1jegdic

Zbog pohoda na zlato prekinula medeni mesec (FOTO/VIDEO)

Izvor: Nportal

16.10.2022.

08:19

MEĐU srpskim odbojkašicama koje su sinić pobedom nad Brazilkama od 3:0 u setovima odbranile titulu svetskog prvaka našla se i libero nemačkog Potsdama Aleksandra Jegdić, kojoj je ovo bilo debitantsko takmičenje u nacionalnom timu. Zanimljivo je da se Aleksandra nedavno udala i da je čak prekinula medeni mesec da bi se priključila zlatnim odbojkašicama.

Aleksandra nije bila sto posto bila sigurna da će dobiti poziv slektora Danielea Santarelija za Svetsko prvenstvo, baš tih dana organizovala je svoj najvažniji dan u životu. Tek što se udala, saznala je i da ju je selektor uvrstio na spisak.

O njenoj odluci, kakvu mnoge devojke ne bi bile spremne da donesu, pričao je tada selektor Santareli.

- Odabrao sam najbolje i svaka od devojaka koje su na spisku su tu, jer to zaslužuju. Aleksandra se udala u julu. Pozvao sam je i rekao joj koja mi je ideja. Bila je na medenom mesecu. Verujem da nije bila srećna zbog mog telefonskog poziva, ali svakao jeste zbog poziva u reprezentaciju. Eto, prekinuo sam joj medeni mesec, da ne kažem, uništio. Divna je devojka, kao i sve ostale, brzo se uklopila u sistem rada - rekao je tada Italijan.

Aleksandra Jegdić je bila presrećna što je dobila poziv da brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu, iako je poziv stigao u "nezgodnom" trenutku.

- Osećaj je prelep, prvo moje takmičenje za seniorsku reprezentaciju. Suprug je presrećan, razume šta znači igrati za A selekciju Srbije. Izuzetno je ponosan, i uz porodicu velika podrška - rekla je Aleksandra Jegdić.

Jegdićeva je karijeru počela u novobeogradskom Radničkom, igrala je za Kolubaru, Železničar i Spartak, a od 2018. godine član je nemačkog Potsdama.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

#medeni mesec #odbojkašice #Daniele Santareli #Aleksandra Jegdić #ženska reprezentacija Srbije odbojka