Izvor:Foto: Profimedia

ZGODNA ZAMENICA PREMIJERA: Eba fudbaleru rodila dvoje dece

Izvor: Nportal

19.10.2022.

11:32

NOVI švedski premijer i čelnik Umerene stranke, Ulf Kristerson, imenovao je u utorak stranačke kolege Elizabet Svanteson ministarkom finansija i Tobijasa Bilstroma ministrom spoljnih poslova.

Švedski parlament potvrdio je u ponedeljak čelnika Umerene stranke Ulfa Kristersona za premijera trostranačke manjinske vlade uz podršku protivimigracijskih Švedskih demokrata. Koalicija umerene, demokršćanske i liberalne stranke planira da smanji poreze, ograniči beneficije, donese strožija imigracijska pravila i da da policiji više ovlašćenja kao deo političkog dogovora sa Švedskim demokratima - sada najvećom desnom strankom posle izbora u septembru.

BloombergAdria.com

 

A jedno od mesta u novoj vladi dobila je i zanosna Eba Buš, liderka tamošnjih demohršićana. Eba je postala ministarka energetike i industrije i zamenica premijera.

BloombergAdria.com

 

Reč je o političarki rođenoj 11. februara 1987., koja je na čelu švedskih demohrišćana od 2015. Majka joj je Šveđanka, a otac Norvežanin, a ona voli da se izjašnjava i kao Šveđanka i kao Norvežanka.

BloombergAdria.com

 

Što se tiče obrazovanja, završila je mirovne studije na Univerzitetu u Upsali, a vrlo rano je doživela prve uspehe u političkoj karijeri.

Za fudbalera Niklasa Tora udala se 2013. godina. Sa njim je dobila dvoje dece, ali se razvela posle šest godina braka.

BloombergAdria.com

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".