Izvor:Foto: Profimedia

Preminuo japanski fudbaler Masato Kudo (32)

Izvor: Nportal

22.10.2022.

15:23

Dres Japana nosio je na četiri meča, uz dva pogotka.

Legendarni japanski fudbaler Masato Kudo preminuo je u 32. godini, potvrdio je njegov klub Tegevajaro Mijazaki.

Kudo je preminuo nakon operacije na mozgu, nakon što mu je dijagnostifikovan hidrocefalus zbog kojeg je završio u bolnici 3. oktobra.

Kudo je svojevremeno bio jedan od najboljih strelaca u Japanu, krunu karijere imao je igrajući za Kašivu Rejsol u periodu od 2009. do 2015. godine kada je postigao 92 gola, osvojio titulu šampiona i vodio ga do polufinala Azijske Lige šampiona.

Pre Tagevajara igrao je za kanadski Vankuver, australijski Brizbejn i japanske Hirošimu i Jamaguči. Dres Japana nosio je na četiri meča, uz dva pogotka.

ŠTA JE HIDROCEFALUS?

Hidrocefalus je naziv za proširenje komora mozga kome je prethodilo ili je aktuelno povišenje pritiska u centralnom nervnom sistemu (CNS) zbog povećane količine cerebrospinalnog likvora.

Hidrocefalus je stanje kojem je primarna karakteristika prekomerna akumulacija tečnosti u glavi. To je naziv za proširenje komora mozga viškom cerebrospinalnog likvora. Manifestuje se povećanjem glave i atrofijom mozga.

Može biti posledica različitih bolesti: upala CNS-a, tumora, krvarenja, povreda itd. Poremećaj nastaje zbog smetnji oticanja, odstranjivanja ili stvaranja likvora, moždane tečnosti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".