HANI KUVA ZA VAS: Nedeljni ručak po ukusu zvezde devedesetih
30.10.2022.
12:33
Iako je izgradila pevačku karijeru, Sonja Milenković Hani povukla se sa scene i danas se retko pojavljuje u javnosti.
Sonja Mitrović Hani bila je izetno zapažena i popularna devedesetih godina, kada je otpevala nekoliko velikih hitova, među kojima su "Otkini bejbi", "Kocka šećera" i "DŽip". Iako je izgradila pevačku karijeru, povukla se sa scene i danas se retko pojavljuje u javnosti.
Ekipa časopisa "TV Novosti" svojevremeno je u svojoj rubrici posvećenoj kulinarstvu, u kojoj su poznati predstavljali svoje omiljene recepte, ugostila upravo Hani.
Ona je sa čitaocima podelila omiljeni recept za čamčiće od plavog patlidžana.
Sastav:
- četiri veća plava patlidžana
- dve pavlake
- pakovanje italijanske testenine u boji
- 200 g suvog vrata ili praške šunke
- malo rendanog kačkavalja
- začin C
- glavica crnog luka
Način primpreme: Moja kuhinja se sastoji od jela koja pravim po ukusu i gotovo sve mere su otprilike. Zato kada budete pravili ovo jelo, rukovodite se vlastitim ukusom.
Četiti veća plava patlidžana, nemojte ljuštiti, nego ih dobro operite i presecite uzduž. Onda, iz polovina izdubite masu, tako da dobijete čamčiće. NJih posolite po ukusu i ostavite da odstoje. Masu koju ste izdubili iseckajte na sitno, potoite u hladnu vodu i pustite da odstoji pola sata, da bi se izgubila gorčina. Potom masu iscedite i stavite da se dinsta sa iseckanom glavicom crnog luka. U to dodajte začin C i nastavite da dinstate dok sva voda iz patlidžana ne nestane.
U međuvremenu, skuvajte jedno pakovanje italijanske testenine u boji. Tetsteninu iscedite i sjedinite sa patlidžanom i u to dodajte sitno iseckan suvi vrat ili prašku šunku. Zatim u to stavite malo manje od dve pavlake i kačkavalj, po mogućstvu dimljen.
Sledeće što treba da uradite je da prospete vodu koju su čamčići pustili i da ih filom napunite do vrha. Preostalim delom pavlake premažite vrh i po njemu sipajte još kačkavalja. U malo podmazan pleh stavite čamčiće i pecite ih na temperaturi od 200 stepeni dok ne porumene.
Jelo se jede i tolo i hladno, a kora se naravno, baca. Nije da ga je baš naročito zabavno praviti, ali zadovoljstvo ne izostaje kada se sedne za trpezu! Čamčići su, zaista, mnogo ukusni, a i lepi su "na oko".
Prijatno!
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".