Izvor:Foto: P.Milošević/Arhiva Novosti

LUKU BOJOVIĆA PROTERUJU IZ ŠPANIJE: Oglasila mu se i majka

Izvor: Nportal

02.11.2022.

19:50

LUKA Bojović će biti proteran iz Španije posle izdržane kazne zatvora, saznaju "Novosti" u Ministarstvu pravde.

To je prva zvanična potvrda da će Bojović biti proteran, nakon što se u medijima nagađalo da će biti izručen Srbiji.

Kako su nam rekli u Ministarstvu pravde, obavešteni su posredstvom srpske ambasade u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

Ministarstvo nije obavešteno o tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića.

Oni podsećaju da se protiv njega u ovom trenutku u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

Oglasila se majka Anđelka

Anđelka Bojović, majka Luke Bojovića, kratko je rekla za Kurir, posle informacija da se njen sin vraća u Srbiju, da ne želi da komentariše ništa u vezi sa svojim sinom.

- Nemam informaciju da se vraća u Srbiju - kratko je rekla Anđelka Bojović, inače akademska slikarka i profesorka Fakulteta likovnih umetnosti.

Inače, ona redovno boravi u Španiji, gde brine o Lukinoj deci i slika.

- Moja osnovna profesija je slikarstvo i profesura. U medijima se svašta pisalo o meni i moj privatni život je previše ogoljen. O meni se pisalo da sam mafijaška majka i slične gluposti. Želim da u Kuriru napišete čime se ja bavim - požalila nam se svojevremeno Anđelka.

Ona nikad nije prebolela ubistvo drugog sina, Nikole.

- Slikanje mi je pomoglo da prebrodim sve svoje muke - kazala je umetnica ranije na otvranju svoje izložbe "Zabeležena sećanja na Španiju".

Podsetimo, rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u Beogradu u Ulici carice Milice 29. aprila 2013. godine. Tužilaštvo za organizovani kriminal teretilo je Slobodana Šaranovica da je organizovao kriminalnu grupu koja je Nikolu Bojovića ubila u znak osvete. Naime, kako se sumnjalo, Slobodan Šaranović je smatrao da je Luka Bojovič odogovoran za ubistvo njegovog btaza Branislava Šaranovića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".