Izvor:Foto: Tanjug/AP

KRAJ JEDNE ERE Pike završava karijeru - emotivno se oprostio

Izvor: Nportal

03.11.2022.

20:15

ŠTOPER Barselone i reprezentativac Španije Đerar Pike odlučio je da završi profesionalnu karijeru.

Dugogodišnji defanzivac katalonskog kluba objavio je oproštajni snimak na društvenim mrežama u kom obaveštava pratioce da je odlazi iz Barselone. 

Utakmica 13. kola prvenstva Španije protiv Almerije narednog vikenda biće poslednja za Pikea za Barselonu.

- Oduvek sam govorio da neće biti drugi klub posle Barse. Tako će i biti - rekao je Pike.

Stameni štoper je tokom karijere branio boje tri kluba. Profesionalnu karijeru je počeo u Mančester junajtedu, ali je za "crvene đavole" odigrao samo 12 utakmica i nije ostavio dublji trag. Nakon neuspeha u Engleskoj, Pike se seli na pozajmicu u Saragosu u kojoj je proveo jednu sezonu. 

Nakon Saragose, Pike prelazi u Barselonu, tim u kojoj je počeo svoju juniorsku karijeru. Sa klubom sa "Kamp noua" je po tri puta osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta. Pike je osam puta je bio prvak Španije, sedam puta pobednik Kupa Kralja i šest puta osvajač Superkupa Španije.

BloombergAdria.com

 

Bio je najbolji defanzivac La lige, bio u idealnom timu Lige šampiona, u UEFA timu godine je bio pet puta, dok je u FIFPro timu sveta bio četiri puta biran u najbolji tim.

Ipak, poslednjih nekoliko sezona Pike nije na svom nivou. NJegove loše partije pratili su i skandali van terena. Ove godine je raskinuo 12 godinu dugu vezu sa popularnom pevačicom Šakirom sa kojom ima dvoje dece. 

BloombergAdria.com

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".