PILEĆA SUPA SA KNEDLAMA: Spremite je na ova DVA načina
04.11.2022.
21:44
DOMAĆA supa sa knedlama sa piletinom ili bez nje neizostavni je deo trpeza naših baka, a sada je vreme da se prisetimo kako se prave.
Supa je oduvek važila za jelo koje je zdravo da se jede jer ako se dodaje povrće osim mesa, obogti se još više vitaminima. Supa jača imunitet i preporučuje se da se jedem najčešće tokom hladnih dana, a kada su u pitanju porodični ručkovi, ne može se proći bez nje na meniju.
Sastojci potrebni za supu:
1/2 pileta
šargarepa,celer, peršun paštnak
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera
peršunov list
so začin
Knedle za supu možete praviti na više načina, a ova dva su neki od njih:
Potrebno je da u tanjir stavite na vrh male kašičice masti (možete koristiti ulje za zamenu), potom dodajte 1 jaje i dobro izjednačiti, postepeno dodajte 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo izmešati.. Kašičicom vaditi na vrh kašičice i spustiti u supu. Kuvati 2-3 min. Dodati peršunov list. Naša supa je gotova.
Knedle na drugi način:
Umutiti jedno belance dobro u čvrs šne dodati žumance i malo ulja i 4 -5 kašika griza . Sve izjednačiti i vaditi kašičicom.
(Bakina kuhinja)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".