Izvor:Foto: D. Milovanović

"OVO JE SRBIJA" Završen veliki protest srpskog naroda na KiM

Izvor: Nportal

06.11.2022.

13:30

UZ PESMU “Ovo je Srbija”, dok su se vijorile srpske zastave, u Kosovskoj Mitrovici završen je veliki skup srpskog naroda sa severa KiM, na kojem se okupilo više od 10.000 ljudi.

Sa najvećeg skupa na KiM, Srbi okupljeni kod Spomenika caru Lazaru, poručili su da su tu svoji na svome, da žele da ostanu na svojim ognjištima i da žele mir i stabilnost.

Okupljenima se obratio Nenad Đurić, bivši komandir Regionalnog policijskog direktorata Sever na Kosovu i Metohiji.

- Slavni moj i napaćeni rode, stajati danas ispred vas nije samo velika čast, već privilegija koja se ogleda u delima naših predaka i očima nape dece.

BloombergAdria.com

 

- Probudili smo se iz sna. Mi druge zemlje nemamo, i nemamo je gde obrađivati za nadnicu šaku pirinča ili šaku zobi. Moje kolege su iznele veliki teret - rekao je Đurić.

- Za sve one koje se kolebaju - Svak ke rođen da pojednom umre, čast i bruka žive doveka - zaključio se Đurić citatom NJegoša

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je da su se danas okupili da nikad jače, snažnije i složno upute poruku, Prištini i međunarodnoj zajednici:

BloombergAdria.com

 


- Dosta je. Dosta je šikaniranja, maltretiranja, ugnjetavanja i obespravljivanja Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Rakić.

BloombergAdria.com

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".