Izvor:Foto: D. Milovanović

SRBI ISTUPILI IZ PRAVOSUĐA: Zvanične ostavke 150 zaposlenih

Izvor: Nportal

07.11.2022.

12:28

PODSETIMO, i srpski pripadnici takozvane kosovske policije koji su skinuli svoje uniforme i odstupili sa dužnosti

LJiljana Stevanović, predsednica Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, obratila se danas novinarima okupljenim ispred zgrade suda.

Stevanovićeva je istakla da je 150 zaposlenih u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas i zvanično podnelo ostavke na svoje funkcije i otišlo sa dužnosti. Među njima su tužilac, sudije, ali i zaposleni u administraciji suda.

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, i srpski pripadnici takozvane kosovske policije koji su skinuli svoje uniforme i odstupili sa dužnosti, od jutros dolaze u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice kako bi i zvanično razdužili uniforme i ovlašćenja.

Neposredno u blizini rampe na ulazu u krug policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici nalazi se vozilo Euleks policije, koje nadgleda dešavanja. Ovim delom Kosovske Mitrovice patrolira i vozilo italijanskih karabinjera koji su pri Euleks policiji.

BloombergAdria.com

 

U naselju Bošnjačka Mahala, multietničkom delu severne Kosovske Mitrovice, ispred policijske stanice prisutni su pripadnici takozvane kosovske policije, albanske nacionalnosti.

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, nakon što su srpski policajci napustili prištinske institucije, njihovu ulogu trebalo bi da preuzmu misije Euleks i Unmik, odnosno Kfor. Trebalo bi da ove snage angažuju dodatan broj pripadnika svojih snaga na severu. Oni bi trebali da brinu o redu i miru u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i da obezbeđuju policijske stanice na severu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".