Izvor:Foto: NK Maribor

BUCKO: Povratak legende Serije A iz penzije posle 11 meseci

Izvor: Nportal

07.11.2022.

17:25

PRVI igrač koji je postigao četiri gola u gostima u nokaut fazi Lige šampiona je briljirao u Seriji A. Posle depresije se vratio kući, da bi juče ponovo zaigrao fudbal.

Slovenački as Josip Iličić je svoje najbolje dane proveo u Seriji A, počevši od Palerma. Žario je i palio terenima širom Apenina u duetu sa Havierom Pastoreom. Davao je golove protiv velikana Italije kao što su Inter i Juventus, ali kada je Pastore napustio klub, nije uspeo da se snađe.

Brzo je promenio okruženje i prešao je u Firencu. Sa Marijom Gomezom je delio titulu najboljeg strelca ekipe. Međutim posle četiri uspešne godine, prešao je u Atalantu.

Ovde je ostavio najbolji utisak, dostigavši i istorijsko treće mesto sa Atalantom, tako zaigravši u Ligi šampiona. Sa Duvan Zapatom  je izabran u tim godine Serije A. Dostigao je i četvrtinu finala sa ovim klubom kada je postigao 4 gola na gostujućoj utakmici protiv Valensije.

Bergamo, grad u kom je Iličić provodio najbolje dane, je bio teško pogođen koronavirusom. Takođe, on je govorio da glasine vezane za njegovu ženu nisu istinite.

Na debiju protiv Mure je juče postigao gol sa bele tačke. Na tom debiju je izgledao potpuno drugačije - uvećane kilaže i delimično van forme sa vidljivim stomakom, pokazao je da je ipak klasa večna na kraju, postigavši jedan gol. Meč se završio dominantnom pobedom Maribora od 5-1.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".