Izvor:Foto: printskrin Tviter/Tviter printskrin/@piersmorgan/

"PELOSI JE ŽIVOTINJA": Tramp oštro o američkoj političarki

Izvor: Nportal

08.11.2022.

10:07

Takođe ju je nazvao "ludom Nensi Pelosi".

Bivši predsednik Donald Tramp u ponedeljak je predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi nazvao "životinjom", nekoliko dana nakon što je njenog muža čekićem napao čovek optužen da je pokušao da otme govornicu.

- I ja mislim da je i ona životinja, da vam kažem istinu - rekao je Tramp na mitingu u blizini Dejtona u Ohaju, u ime republikanskih kandidata uoči međuizbora, pre nego što je pomenuo Pelosi i Predstavnički dom koji su ga opozivali dva puta.

Tramp je dao komentar o Pelosi odmah nakon što je pomenuo člana bande MS-13 osuđenog za ubistvo, na koga je rekao na isti način: "Ovo je bila životinja“. Muža Nensi Pelosi, Pola, napala je 28. oktobra u San Francisku osoba optužena da je pokušala da je otme i naudi drugim demokratama. Napad je izazvao zabrinutost, posebno među demokratama, zbog političkog nasilja i republikanske retorike.

Činilo se da je Tramp govorio o potencijalnoj reakciji koju bi dobio od svog komentara: "Reći će: ’Kakva užasna stvar. On je Nensi Pelosi nazvao životinjom“, rekao je bivši predsednik.

- Nikada više neću koristiti reč s*anje. Ali ono što nam je uradila u ovoj zemlji…”, rekao je Tramp na mitingu, utihnuvši. Takođe je  nazvao "ludom Nensi Pelosi“, kao što je to često činio ranije.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".