Izvor:Foto: Jutjub printskrin/El Profesor

BIĆE KAKO PRINC KAŽE: Sudija je morao da poništi gol

Izvor: Nportal

14.11.2022.

16:39

PRVO i jedino učešće Kuvajta na Mundijalu je bilo upravo 1982. godine, a ovaj debi je definitivno bio nezaboravan.

Od početka karte nisu išle njima u korist. Kuvajt je u grupi bio sa Engleskom i Francuskom i Čehoslovačkom, te se od početka očekivalo da će ispasti. Tako je i bilo, bili su poslednji u grupi, a jedini poen su uzeli protiv Čehoslovačke.

Na samom početku su uspeli da otmu bod reprezentaciji Čehoslovačke, a zatim je usledio gigant - Francuska. Pokazali su zube i bili su spremni da to učine opet. Na tribinama stadiona je bio i princ Kuvajta Šeik Fahad Al-Ahmed Al-DŽaber Al-Sabah, takođe i predsednik fudbalskog saveza. Čekala se istorija.

Francuzi su poveli, a zatim i uvećali prednost do poluvremena. Usedio je još jedan gol pre nego što je Kuvajt uzvratio udarac. Zatim je došao i sudnji trenutak. https://www.youtube.com/watch?v=HFDsJOOBlhA

Četvrti gol Francuza. Igrači Kuvajta su ostali zaleđeni zbog pištaljke koja se čula na tribinama, a oni su ljutito protestovali kod glavnog sudije. Princ Fahad je odlučio da uzme stvari u svoje ruke i došao je na teren i pretio da će njegova reprezentacija napustiti teren ukoliko se ne poništi gol.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".