Izvor:Foto: Tanjug/AP

ZVANIČNO: Tramp ponovo kandidat za predsednika SAD (VIDEO)

Izvor: Nportal

16.11.2022.

08:22

REPUBLIKANCI u ovom trenutku ne mogu da priušte da nominuje „političara ili konvencionalnog kandidata“ ako žele da ponovo osvoje Belu kuću.

Bivši američki predsednik Donald Tramp podneo je kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine.

Tramp je bio 45. predsednik SAD i pokušaće da bude tek drugi predsednik u američkoj istoriji koji će biti izabran u dva neuzastopna mandata. Poznati političar je tu dužnost je obavljao od 2017. do 2021. godine.

Predstojeći predsednički izbori će za Trampa biti treći, a vest o kandidaturi, koja je objavljeno iz njegove baze na Floridi, dolazi posle međuizbora, odnosno glasanja za 435 članova Predstavničkog doma i 35 od ukupno 100 članova Senata, 36 od 50 guverenera, kao i drugih zvaničnika na nivou saveznih država. Republikanci su nezadovoljni rezultatima izbora jer nisu uspeli da od Demokrata preuzmu kontrolu nad Kongresom SAD.

BloombergAdria.com

 

Saradnici bivšeg predsednika predali su dokumentaciju potrebnu za kandidaturu, a Tramp je primio brojne goste na luksuznom imanju na Floridi.

BloombergAdria.com

 

Tramp tvrdi da stranka u ovom trenutku ne može da priušti da nominuje „političara ili konvencionalnog kandidata“ ako želi da ponovo osvoji Belu kuću, piše CNN.

- Ovo neće biti moja kampanja, ovo će biti naša kampanja zajedno - zaključio je Tramp.

BloombergAdria.com

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".