Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Moja Kuhinja Tanja

NAPRAVITE NAJBOLJI PREBRANAC: Ukusno, a recept jednostavan

Izvor: Nportal

16.11.2022.

11:09

PASULJ je izuzetno hranljivo i ukusno jelo, a da stvar bude još bolja jednostavan je za pripremu bez obzira na sortu.

Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa. Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima.

U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se služiti i na posnim slavama.

BloombergAdria.com

 

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • mlevena paprika
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

  • Luk iseckati sitno i pržiti ga na ulju, pa kad postane staklast skloniti ga sa ringle i dodati mlevenu slatku papriku i promešati.
  • Pasulj dobro skuvati pa procediti.
  • Dodati mu zapršku od luka, posoliti i pobiberiti i promešati.
  • Prebacite pasulj u tepsiju i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni da se odozgo uhvati korica
  • (Stvar ukusa)

    BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

    Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

    Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".