Izvor:Foto: Profimedia

MAGIJA DONČIĆA: Ovim košem za pobedu šokirao ceo svet

Izvor: Nportal

16.11.2022.

14:24

Košarkaši Dalas Maveriksa ostvarili su pobedu od dva razlike na svom terenu protiv Los Anđeles Klipersa, a konačan rezultat bio je 103:101. Do pobede je domaću ekipu vodio neverovatni Luka Dončić.

Već nakon prve četvrtine dalo se naslutiti da će Dalas ostvariti pobedu na ovom susretu, jer su igrali zaista fenomenalno.

Imali su košarkaši domaće ekipe prednost od 30:15 nakon prve četvrtine, a gde su stali u prvoj, nastavili su u drugoj četvrtini.

Tako su na poluvremenu imali prednost od 22 razlike, a rezultat sa kojim se otišlo na odmor bio je 54:32 za Dalas.

Ipak, u drugom poluvremenu probudili su se igrači gostiju, te su odigrali fenomenalnu treću četvrtinu i apsolutno se vratili u utakmicu.

Oni su naime treću četvrtinu ove utakmice dobili sa 15:33, te su tako pokušali doći do preokreta i pobede na ovoj utakmici.

U poslednjih trideset sekundi ušlo se pri vodstvu od 99:98 za Maverkise, a upravo oni su imali napad.

Dugo su kružili i tražili otvoren prostor za šut, a onda nešto lošija komunikacija i slab pas prema Dončiću i činilo se da je napad propao.

Svi su tako mislili osim Dončića koji je pogodio iz neverovatne situacije i tako je ponovo šokirao komentatore, ali i sve prisutne u dvorani.

Dončić je na ovoj utakmici ubacio 35 poena, dodao je pet asistencija i 11 skokova, te je bio najbolji igrač na utakmici.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".