Izvor:Foto: N. Skenderija, Printskrin Instagram/vanjagudelj27, Jutjub printskrin/Ondamezquitatv

OTAC, SINOVI I ĆERKA: Sportska porodica Gudelj

Izvor: Nportal

19.11.2022.

15:28

NEMANJA Gudelj je na spisku reprezentativaca koje je Dragan Stojković Piksi poveo u Katar na ovogodišnji Mundijal.

Gudelj trenutno nastupa za Sevilju gde igra na sredini terena. Svoju karijeru je počeo van Srbije, iako je u njoj rođen, a nikada nije zaigrao za srpski klub. U NAC Bredi je prvi meč u seniorskoj karijeri zaigrao nakon kompletirane fudbalske akademije ovog kluba.

U početku je ulazio sa klupe, a karijeru je započeo na poziciji štopera, sa čestim promenama pozicije. Procvetao je u sezoni 2012/13 kada je postigao pet golova i zabeležio jednu asistenciju kao defanzivni vezni. To nije promaklo skautima, te je ubrzo stigla ponuda iz AZ Alkmara koji ga je platio 3 miliona evra.

Nije dugo prošlo, njegove partije su primećene u Ajaksu, pa je potpisao za Kopljanike. Nije bio zadovoljan minutažom, a došlo je i do sukoba sa trenerom pa je 2017. u Januaru nastavio karijeru u Kini.

BloombergAdria.com

 

Retko koji igrač se vrati iz Azijskih država, ali to je pošlo Gudelju za nogom. Posle dve godine provedene u Kini i jedne kratke pozajmice u Sportingu iz Lisabona, on potpisuje sa Seviljom gde i sada igra.

Pošao očevim stopama

Razlog zašto je Nemanja zaigrao prvo za NAC Bredu, a ne neki srpski klub je zato što je tih godina njegov otac igrao upravo za ovaj klub.

BloombergAdria.com

 

Levi bek, Nebojša Gudelj je proslavljeni fudbaler Partizana, NAC Brede i Sparte Roterdam. Čak je i dve sezone proveo na klupi Nemanjinog prvog kluba kao trener. Tako su u NAC Bredi u jednom trenutku bili i otac i sin.

Sa Partizanom je Nebojša Gudelj osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa u periodu od 1991. do 1994. godine. U dresu crno-belih je zatresao mrežu čak 14 puta. On je čak igrao u Španiji za Logronjes i Leganes, ali je najbolje godine proveo u NAC Bredi.

Sportska porodica

Pored dva zapažena fudbalera, jednog koji igra za Sevilju, a oblači i dres reprezentacije Srbije i oca koji je svoje umeće pokazao u dresu Partizana i španskih i holandskih klubova, postoje još dva člana porodice koji je ušao u sportske vode.

Reč je Nemanjinoj sestri Vanji koja je teniserka. Nebojšin mlađi sin, rođen u Holandiji, pošao je očevim stopama i igra na poziciji levog beka. On trenutno nastupa za drugi tim španskog Kadiza, a pre toga je nastupao za drugi tim Vitorije Gimaraeš iz Portugalije, švajcarski Volen i mlađi tim Ajaksa. Prošao je kroz mladi tim NAC Brede, gde je završio akademiju. Nastupao je i za mlađe selekcije reprezentacije.

Zanimljivo je da je Nebojša bio trener NAC Brede kada su ova dva momka nastupala za holandski klub. Zatim je postao skaut Ajaksa, te su oba sina prešla u Kopljanike.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".