Izvor:Foto: M. Anđela/M. Labudović

TINEJDŽERKE DRSKE: Da li srednjoškolci moraju da imaju karte?

Izvor: Nportal

20.11.2022.

07:55

U JEDNOM autobusu gradskog prevoza u Beogradu u Ruzveltovoj došlo je do žestoke rasprave kada je kontrola zatražila kartu od nekoliko tinejdžerki.

Putnik koji je prisustvovao raspravi ističe da su tinejdžerke bile drske prema kontrolorki koja je bila veoma ljubazna.

- Putnici nisu bili sigurni da li su te devojke zaista srednjoškolke ili su studentkinje, ali kao iz topa su rekle kontrolorki da su srednja škola i da ih zaobiđe. Žena je zastala i počela da im priča da i srednja škola mora da ima kartu kao i potvrdu škole. Međutim, one to nisu htele ni da slušaju koliko su bile bezobrazne - priča putnik dodaje:

- Ponavljale su kako do sada nikada nisu platile kartu i niko ih nije dirao i gnjavio kao ova kontrolorka.

BloombergAdria.com

 

Takođe dodaje i da se jedna putnica ubacila u celu tu raspravu i galamu koju su pravile devojke i rekla da deca ne bi trebalo da plaćaju kartu.

- To su deca koja nemaju prihode, zašto uopšte moraju da plate kartu - pitala je žena.

Međutim, i srednjoškolci su u obavezi da imaju kartu za GSP. Potrebna dokumenta za izdavanje karte za srednjoškolce su sledeća:

BloombergAdria.com

 

- Za učenike sa prebivalištem u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Srbije ili originalna potvrda o pohađanju škole u inostranstvu/ispostave u Beogradu koja mora biti na srpskom ili engleskom ili prevedena na srpski od strane sudskog tumača.

Za učenike sa prebivalištem van teritorije Beograda koji pohađaju školu u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji grada Beograda. Za strane učenike: fotokopija pasoša (original na uvid), za učenike iz EU: fotokopija pasoša ili lične karte (original na uvid). Za punoletna lica: fotokopija lične karte (original na uvid). Za maloletna lica: fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid).

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".