Izvor:Foto: Printskrin Jutjub/FIFA

BITKA ZA NIRNBERG: Kartoni su pljuštali na Mundijalu

Izvor: Nportal

21.11.2022.

17:58

BITKA za Nirnberg je drugi naziv za meč između Portugalije i Holandije na Mundijalu 2006. godine.

Na ponovljenom polufinalu sa Evropskog prvenstva 2004. godine su pljuštali kartoni. Ovaj put je meč sudio Valentin Ivanov, ruski sudija, a meč osmine finala će ostati upamćen, ne po potezima ili rezultatu, već po suđenju.

Na meču je bilo pokazano 16 žutih kartona i 4 crvena. Prvi karton je došao u 2. minutu utakmice, a dobio ga je Mark van Bomel. Kasnije je žuti karton dobio i Kalid Bularuz koji je povredio Kristijana Ronalda, koji je kasnije morao biti izmenjen.

Prvi isključeni igrač je bio Koštinja, koji je dobio drugi žuti karton nakon što je igrao rukom. https://www.youtube.com/watch?v=cFDoPRSnefE

U drugom poluvremenu je došlo i do koškanja Luisa Figa i Đovanija van Bronkhorsta. Figo je posle toga glavom udario Marka van Bomela.

Isključeni su bili Koštinja, Deko, Kalid Bularuz i Đovani van Bronkhorst koji je dobio na samom kraju meča. Žute kartone su dobili Rikardo, Nuno Valente, Koštinja (2), Maniče, Luis Figo, Deko (2) i Petit iz redova Portugala. Sa druge strane su Kalid Bularuz (2), Đovani van Bronkhorst (2), Mark van Bomel, Vesli Snajder i Rafael van der Vart.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".