Izvor:Foto: AP Photo/Luca Bruno

Prvo iznenađenje na Mundijalu - i to VELIKO!

Izvor: Nportal

22.11.2022.

13:07

PRVA današnja utakmica na SP u Kataru u grupi "C" između apsolutnog favorita Argentine i Saudijske Arabije - i prvo iznenađenje na čitavom turniru.

Argentinci su ušli u ovaj duel kao apsolutni favoriti da odnesu sva tri boda i upišu prvu pobedu u prvoj utakmici njihove grupe. Međutim, igrači Saudijske Arabije su im pomrsili račune - savladali su ih 1:2 (1:0) posle preokreta.

Argentina je golom Lea Mesija iz penala u 10. minutu, a tako se završilo i prvo poluvreme. Činilo se da će "gaučosi" imati lak zadatak u nastavku utakmice i da će jedino pitanje biti koliko će puta golman saudijske ekipe vaditi loptu iz mreže.

Međutim, Al Šehri u 48. minutu donosi izjednačenje, da bi već u 53. najbolji igrač Arabije, Al Davsari, postigao novi gol i doneo prednost uslovno "gostujućoj" ekipi od 1:2.

Ispostavilo se da je to i konačan rezultat meča. Argentina je nastavila sa jalovim napadima do kraja, ali nisu uspeli da se domognu ni nerešenog ishoda.

BloombergAdria.com

Mora se reći da je ovo najveće iznenađenje na Mundijalu do sada. Za prolaz dalje u grupi "C", Argentina i Saudijska Arabija se bore sa Poljskom i Meksikom, koji svoj meč igraju takođe danas, od 17 časova.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".