Izvor:Foto: Tanjug/AP

"OVO TREBA DA ZNATE" Golom srušio Vels pa se obratio svetu

Izvor: Nportal

26.11.2022.

11:19

RAMIN Rezejan je bio pod naletom emocija nakon velikog trijumfa Irana, tek treće pobede u istoriji te selekcije na prvenstvima sveta

Svetsko prvenstvo u Kataru se zahuktava, na redu su četiri utakmice u subotu, a tokom petka videli smo i jednu veliku pobedu. Selekcija Irana je u 98. i 101. minuta uspela da sa dva pogotka stigne do pobede protiv Velsa i tako održi dobre šanse da se plasira u osminu finala.

Jedan od junaka Irana na tom meču bio je Ramin Rezejan, strelac drugog pogotka, koji je nakon meča održao kratak emotivan govor, upućen svima u Iranu tokom velikih protesta koji već dva meseca potresaju tu zemlju.

U Iranu već dugo traju protesti protiv islamskih vlasti zbog surovih zakona kojima se ograničavaju slobode žena u toj zemlji, a fudbaleri su pred meč sa Engleskom protestovali time što nisu pevali nacionalnu himnu. U meču protiv Velsa su to učinili pod pretnjom, ali su stigli i do vredne pobede.

Zbog svega toga, Rezejan je imao šta da kaže nakon meča.

BloombergAdria.com

 

- Ovde sam da kažem da je ovaj gol bio poklon za moje ljude u Iranu, naročito one koji pate. I želim da podelim jednu stvar sa mojim narodom, i želim da ceo svet zna. Želim da znaju jednu stvar o ljudima iz Irana. Oni su najbolji. Oni su tako dobri, tako dragi, tako inteligentni - emotivno je pričao 32-godišnji fudbaler iranskog Sepahana.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(RT)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".