Izvor:Foto: V. Danilov, N. Skenderija, P. Milošević

DIRLJIVE REČI: Biković i Boda - oproštaj od Živića u suzama

Izvor: Nportal

19.10.2021.

11:53

KOMEMORACIJA glumcu Marku Živiću održava se danas na velikoj sceni Olivera i Rade Marković Beogradskog dramskog pozorišta, a veliki broj prijatelja i kolega se sa bolom oprašta od preminulog prijatelja

Na samom početku komemoracije prikazani su snimci Marka Živića koji su rasplakali sve prisutne. 

Miloš Biković je prvi održao dirljiv govor na komemorativnom skupu.

- Napisao je jedan kratki akrostih: "Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je." Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, rak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća rečik tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko" - rekao je Biković.

- Marko je voleo neke uloge da posveti ljudima kojih nema. Mi ćemo sada igrati za njega - rekao je Andrija Kuzmanović u svom govoru.

- Nije bio ovakav dogovor Marko, trebalo je ti mene da pratiš uskoro u penziju, a sada ja tebe ovako pratim - kroz suze je rekao Slobodan Boda Ninković.

Članovi porodice pokojnog glumca koji je sedeli u prvom redu nisu mogli da sakriju suze zbog preranog odlaska glumca.

Među prisutnima su: Milica Milša i njen suprug Žarko Jokanović, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Vesna Čipčić, Miloš Biković i  mnogi drugi...

Podsetimo, Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, opelo počinje u 14 časova, a dok će glumac biti sahranjen na novim parcelama u blizini Aleje zaslužnih građana.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".