Izvor:Foto: Tiktok printskrin/corinasanchez312/Jutjub printskrin/WeTubers/Profimedia

KAO NA STADIONU: Kako je Buenos Ajres proslavio Mesijev gol

Izvor: Nportal

29.11.2022.

17:01

FUDBALSKA reprezentacija Argentine savladala je selekciju Meksika u okviru drugog kola grupe "C" na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Posle iznenađujućeg poraza od ekipe Saudijske Arabije u prvom kolu, "gaučosima" je bila potrebna pobeda.

Nakon ne preterano zanimljivog prvog poluvremena u kom je Meksiko bio bolja tim, Argentinci su golovima Lea Mesija i Enca Fernandeza došli do prva tri boda na turniru. 

Prvo je u 64. minutu sa bele tačke pogodio jedan od najboljih fudbalera ikada, da bi dvadesetak minuta kasnije prednost udvostručio mladi Fernandez koji je postavio i konačan rezultat meča. 

BloombergAdria.com

 

Argentinci su strepeli nakon kiksa u prvom kolu, a u glavnom gradu su znali kako da proslave pogodak Mesija. 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji su navodno nastali na ulicama Buenos Ajresa koji pokazuju oduševljenje temperamentnih Južnoamerikanaca. 

Kako se može videti, u jednom trenutku je mirno na ulicama i okolnim zgradama, ali kada je Mesi postigao gol došlo je do prave erupcije radosti. 

Nakon dva odigrana meča, Poljska je prva u grupi "C" sa četiri osvojena boda, dok se Argentina nalazi na drugom mestu. Saudijska Arabija se nalazi na trećoj poziciji i još uvek ima dobre šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja. Meksiko je trenutno poslednji, ali ni Meksikanci još uvek nisu otpisani i pobedom protiv žilavih Saudijaca bi mogli da prođu dalje. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".