Izvor:Foto: RTS printskrin

KAKO SE ŠAĆIRI RADOVAO: Vidite srećan gol Švajcaraca

Izvor: Nportal

02.12.2022.

20:24

"Orlovi" su protiv današnjeg rivala odigrali i na Mundijalu održanom 2018. godine u Rusiji

Poslednje kolo grupe "G" odlučiće koje reprezentacije će proći u narednu fazu takmičenja, a duel između Srbije i Švajcarske nije počeo najbolje za "orlove".

U 20. minutu utakmice Đerdan Šaćiri savladao je Milnković-Savića i na taj način stvorio rezultatsku prednost za svoj tim.

Lopta je posle par odbitaka dospela do napadača Čikaga, te se stiče utisak da je mrežu zatreaso uz dosta sreće. https://www.youtube.com/watch?v=cTrC5d5PQsI

Selekcija Srbije mora upisati pobedu protiv Švajcarske, ukoliko želi dalji plasman u osminu finala.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi istakao je pred utakmicu da odlučujući duel neće biti nimalo lak.

- Biće teško, kao što je bilo u Lisabonu i u Oslu. Put do pobede postoji, on je tu, na terenu, samo ga treba pronaći. Poštujemo Švajcarsku, odličan je tim, ali poštujemo i sebe - naveo je Piksi, dodajući da trijumf zahteva napad, segment igre koji je Srbija svakako pokazala u prethodnim utakmicama.

BloombergAdria.com

Sudbina srpskih fudbalera ne nalazi se samo u njihovim rukama. Druga utakmica grupe "G" odigraće se između Brazila i Kameruna, a afrička selekcija ima "nemoguću" misiju u kojoj mora savladati karioke. 

Ako "orlovi" i Kamerunci pobede rivale, odlučivaće gol razlika, koja je trenutno na strani Afrikanaca, odnosno broj žutih kartona ako se bilans golova izjednači, uzevši u obzir da su pomenuti timovi odigrali nerešno (3:3).

Pored podrške našim fudbalerima, navijaćemo i za Brazilce, čiji remi ili pobeda omogućava Srbiji da potencijalnim trijumfom obezbedi prolaz u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

BloombergAdria.com

Podsetimo, "orlovi" su protiv današnjeg rivala odigrali i na Mundijalu održanom 2018. godine u Rusiji, a tada je slavila reprezentacija Švajcarske posle preokreta (2:1).

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".