Izvor:Foto: FSS

ŠTA JE PIKSI REKAO IGRAČIMA? Poznata atmosfera u svlačionici

Izvor: Nportal

02.12.2022.

23:05

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je u petak okončala svoje nastupe u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, a selektor Dragan Stojković Piksi se posle eliminacije sa Mundijala obraća javnosti.

Podsetimo, Srbija je ispala sa Svetskog prvenstva, Švajcarska ju je pobedila posle preokreta, nakon čega se Piksi, na konferenciji za medije, obraća za oko 5-10 minuta (očekuje se početak u 22.45).

Bilo je najava da će se obratiti, možda, (i) neko drugi iz našeg tabora, pa nekih promena, ali - izgleda da će govoriti samo selektor Srbije.

Na pitanje šta je rekao fudbalerima u svlačionici i kako je izgledala atmosfera selektor je rekao:

- Pre svega treba biti dostojanstven u porazima i u pobedljama. Imali smo period godinu i po uspeha sada je došalo od pada. Pružio sam ruku svim igračima i rekao da moramao da idemo dalje i kada nam ide, i kada nam ne ide. Momci su pružili maksimum, mnogi durgi ne bi ni pomislili da igraju, oni su istračali i dali maksimum.

- Sigurtno da smo imali probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo i ovde zaista morate da imate sve igrače potpuno zdrave, u top formi i u zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za mundijal. Mi nismo imali sreće u tim stvarima...

Ne mogu sada tačno da vam kažem šta se desilo. Ponekad nastupi tenzija, razmene se neke ružne reči i to dovede do nekih neprijatnih situacija ali sve je to normalno u ovoj igri.

Na pitanje kako komentariše uvredljive poruke i pesme srpskih navijača upućene pojedinim švajcarskim fudbalerima Stojković je kratko odgovorio.

- Iskreno nisam to čuo, ja sam bio fokusiran na samu utakmicu, nisam čuo nikakvu objavu ili bilo spta slično

Sumirajući ukupno pokazano, selektor Srbije je istakao:

- Bila je ovo važna utakmica teška utakmica fizički teška, nivo igre je bio fizički zahtevan. Mi smo ovde došli sa povredama, narodčito kada je reč o ključnim igračima i to nam je stvorilo velike probleme i otežalo da igramo na nivou na kom smo želeli. Da je to bilo drugačije sigurno da bi i mi bili na višem nivou.

- Ne daj bože da smo pobedili a da nismo prošli. vidite ko je sve završio takmičenje jedna velika Nemačka, Danska, Urugvaj... Ja sam vrlo realan i zaista sagledavam stvari upravo na takav način. ne može se igrati sp a da niste spremni  100% i da nemate sve ključne igrače. To je preveliki problem za naš tim. Mi imalo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije...želje su jedno, a mogućnosti su drugo - zaključio je Piksi. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".