Izvor:Foto: Tanjug/AP

DŽAKA PONOVO PROVOCIRA: Fudbaler se dotakao emocija (FOTO)

Izvor: Nportal

04.12.2022.

20:32

ŠVAJCARSKA će u utorak od 20.00 igrati protiv Portugala u osmini finala Mundijala.

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je nazad u Beograd nakon ispadanja u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru. 

U poslednjoj utakmici u grupi "G", selekciju Srbije nadigrala je Švajcarska i na taj način srušila snove srpske publike o eventualnom velikom uspehu na prvenstvu sveta. 

Iako je taj meč odigran pre nekoliko dana i dalje je tema broj jedan u srpskoj javnosti. Kao i pre četiri godine i utakmice na Mundijalu u Rusiji, i ovih dana je glavna tema Granit DŽaka, švajcarski reprezentativac albanskog porekla. 

DŽaka je na terenu bio najglasniji u provociranju srpskih fudbalera, a malo je falilo da se verbalni okršaji pretvore u ozbiljniju tuču. DŽaka se hvatao za međunožje, a onda i psovao majke srpskim fudbalerima.

BloombergAdria.com

 

Nekoliko "orlova" želelo je da se obračuna sa njim, pre svih Nikola Milenković, golman Srbije Vanja Milinković-Savić, ali i najbolji strelac reprezentacija Aleksandar Mitrović. 

BloombergAdria.com

 

Na kraju utakmice, švajcarski reprezentativac dodatno je podgrejao tenzije kada se pojavio sa dresom sa natpisom Jašari na leđima, što je srpska javnost shvatila kao ozbiljnu provokaciju i asocijaciju na Adema Jašarija, teroristu i vođu tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

BloombergAdria.com

 

I to nije sve. DŽaka se ponovo oglasio, ovaj put na društvenim mrežama. On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju uz poruku "Piši svoju priču".

- Oni koji se najbolje fokusiraju su relativno imuni na emocionalne turbulencije - filozofski je napisao DŽaka aludirajući na nedavni duel sa reprezentacijom Srbije. 

Švajcarska se, zajedno sa Brazilom, plasirala u narednu fazu takmičenja i utakmicu osmine finala igra u utorak od 20.00 časova protiv selekcije Portugala predvođene Kristijanom Ronaldom. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".