Izvor:Foto: Bergen County Prosecutor's Office, New Jersey

MASOVNI UBICA PRIZNAO: Počinio 100 ubistava

Izvor: Tanjug

05.12.2022.

22:48

DONELIJEVA je rekla da je Kotingem naneo nepopravljivu štetu velikom broju ljudi i brojnim porodicama i da nema reči koje bi bilo koga mogle da uteše.

Serijski ubica poznat po nadimku Torzo-ubica koji već izdržava zatvorsku kaznu u NJu DŽerziju zbog 11 ubistava, priznao je danas da je ubio još pet žena na Long Ajlendu kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih godina prošlog veka.

Kao deo sporazuma o priznanju krivice, ubica Ričard Kotingem (76), koji je prisustvovao saslušanju putem video prenosa iz zatvora u NJu DŽersiju, dobio je imunitet od krivičnog gonjenja za četiri ubistva, prenosi AP.

- Danas je jedan od najemotivnijih dana koje smo ikada imali u kancelariji okružnog tužioca u Nasau. U slučaju ubijene Dajane Kjuzik, njena porodica je čekala skoro 55 godina da neko odgovara za njenu smrt - izjavila je okružni tužilac En Doneli na konferenciji za novinare na kojoj joj se pridružilo nekoliko članova porodica žrtava Ričarda Kotingema.

BloombergAdria.com

 

Kotingem, koji je u zatvoru od 1980. godine, priznao je da je odgovoran za ukupno 100 ubistava, a nadimak Torzo-ubica dobio je jer je, kako se veruje, nekim od svojih žrtava odstranjivao glavu i udove nakon počinjenog zločina, navodi se u saopštenju vlasti.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".