POSNA ČORBA OD RIBANCA: Ukusnija od mesa-prste da poližete!
06.12.2022.
11:37
KUPUS čorba je idealna za posne dane
Potrebni sastojci:
- 500 g kupusa ribanca,
- glavica crnog luka,
- kašika ulja,
- crvena paprika,
- 2 krompira,
- po kašičica slatke i ljute mlevene paprike,
- 250 ml povrtnog bujona,
- 2 karanfilića,
- list lorbera,
- prstohvat mlevenog kima,
- kašika seckanog peršuna,
- kašika posnog majoneza,
- so,
- biber.
Posna čorba od kupusa ribanca se priprema na sledeći način:
Crni luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi zagrejte ulje, stavite luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Kupus operite i dobro ocedite.
Papriku i krompir očistite, izvadite semenke i izrežite na kockice.
Kad luk omekša, dodajte kupus, kockice paprike i krompira i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Slatku i ljutu alevu papriku sjedinite sa povrtnim bujonom, sipajte u kupus, stavite lorber, karanfilić i kim, promešajte, posudu poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, umešajte posni majonez, pospite seckanim peršunom i servirajte toplo.
(Posna jela)
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".