Izvor:Foto: N. Fifić

DVA BOEMA Miša o druženju sa Tomom: Zvao me je Babaroga

Izvor: Nportal

20.10.2021.

09:36

DOBRO je poznato da je legendarni Toma Zdravković imao dosta prijatelja iz različitih branši.

 NJegov boemski život povezivao ga je sa mnogim ličnostima iz javnog sveta, sa glumcima, pevačima, piscima...

BloombergAdria.com

Voleli su da im otkriva priče iz njegovog života, da slušaju njegovu pesmu koja nikog nije ostavljala ravnodušnim i koja je i najtvrđa srca razmekšavala i budila im emociju.

Tako je jednom prilikom naš glumac Miša Janketić otkrio kako se upoznao sa Tomom Zdravkovićem i kako je teklo njihovo druženje.

BloombergAdria.com

"Toma Zdravković i ja smo se slučajno upoznali negde u Crnoj Gori, bili smo na nekoj promociji i onda smo, skloni nekim porocima, bili upućeni jedan na drugog. Pričali smo i tu se stvorilo neverovatno prijateljstvo. On je zbog mene dolazio u pozorište, ali pod uslovom da za mojim stolom u "Bojanu Stupici", našem klubu, sedimo samo on i ja. A ja sam ga podsetio i on se setio da smo se davno upoznali preko puta današnje "Prešernove kleti", na potpuno drugoj strani, bivši Atelje. Tu je bila gradska kafana u zgradi Sindikata i tu je pevao Toma Zdravković u belom odelu sa crnom svilenom košuljom. Savršen umetnik, boem. Svaki put smo zaginuli, po dane i noći. I tu se stvorilo jedno prelepo prijateljstvo. Jednom smo od Aleksinca od Doma kulture gde smo nastupali do "Lipovog lada" u Beogradu putovali dva dana i dve noći. To su sve lokali sa finim noćnim damama i muzikom. U svim tim lokalima je on pevao, ja govorio ljubavnu poeziju na njegovo opšte čuđenje kako je moguće i onda me je prozvao Babaroga. "Ti si babaroga", jer kad je nekog mnogo poštovao i mnogo voleo, on mu je davao to ime. I mene je Toma zvao Babaroga. Znali smo da sedimo po čitavu noć u "Stupici". On se meni ne javi da će da dođe, voleo je pozorište, dođe iznenada, pa onda priča priče iz njegovog čudnog detinjstva. One su mi i dan-danas ostale."

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".