Izvor:Foto: Jutjub printskrin/My kitchen Tanja/Profimedia

ŠPANSKI PODVARAK Jedan sastojak daje mu novu dimenziju ukusa

Izvor: Nportal

07.12.2022.

11:23

NAJPOZNATIJA jela koja se prave od kiselog kupusa su svakako sarme i podvarak.

Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha.

U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.

Sastojci:

BloombergAdria.com

 

Priprema:

1. Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom.

2. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji.

3. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle.

4. Pokrijte alu folojim i pecite na 180 stepeni oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.

(Stvar ukusa)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".