Izvor:Foto: Tanjug/AP

MISTERIJA IPAK REŠENA: Dečak (4) pronađen mrtav u kutiji

Izvor: Nportal

09.12.2022.

09:45

Uprkos činjenici da je slučaj privukao veliku pažnju javnosti pedesetih godina prošlog veka, niko se nije oglasio da tvrdi da je pronađeno dete njeno.

Nakon 65 godina, američka policija identifikovala je dečaka koji je pronađen mrtav u kutiji pre više od pet decenija. Reč je o DŽozefu Avgustu Zareliju, koji je u trenutku pogibije imao četiri godine, a njegov slučaj se smatra jednim od najstarijih nerazjašnjenih ubistava u Filadelfiji.

Policajci su u četvrtak saopštili da su zahvaljujući detektivskom radu i napretku tehnologije uspešno identifikovali dečaka na osnovu DNK analize. Istražitelji su decenijama bezuspešno pokušavali da utvrde njegov identitet, pa nedavno otkriće predstavlja veliki iskorak u istrazi.

Slučaj je počeo da se istražuje u Filadelfiji 1957. godine, kada je pronađeno mrtvo dete umotano u ćebe u kartonskoj kutiji. Mrtvo dete pokazalo je dokaze o "skorašnjim i prošlim traumama", rekla je trenutna komesarka policije Filadelfije Danijel Autlo o počecima slučaja.

Uprkos činjenici da je slučaj privukao veliku pažnju javnosti pedesetih godina prošlog veka, niko se nije oglasio da tvrdi da je pronađeno dete njeno.

- Šezdeset pet godina priča o nestalom detetu u Americi proganja ovu zajednicu, policijsku upravu Filadelfije, našu naciju i svet - rekao je Outlav, koji je otvorio konferenciju za novinare u četvrtak pohvalivši generacije policajaca koji su radili na slučaju.

- Uprkos činjenici da je DŽozefu Avgustu Zareliju oduzet ceo identitet i pravo na postojanje, on nikada nije zaboravljen - dodala je ona.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".