Izvor:Foto: Tanjug/AP/Vikipedija

NOVI VLASNIK, NOVA MODA: Navijači NJukasla menjaju "outfit"

Izvor: Nportal

20.10.2021.

17:04

FUDBALSKI klub NJukasl pre nešto više od dve nedelje postao je klub sa najbogatijim vlasnicima na svetu, a sada su ti isti vlasnici poslali mali apel svojim navijačima. U pitanju je odevni detalj karakterističan za Arape - maramom na glavi. Ovaj simboličan detalj izazvao je različite reakcije.

Kultnog premierligaša preuzela je grupacija iz Saudijske Arabije koje je bila oduševljena činjenicom da je prva domaća utakmica pod njihovom palicom održana na rasprodatom stadionu, ali ne i svim događajima na njemu.

BloombergAdria.com

Brojni gledaoci su se na Sent Cejms Parku pojavili obučeni u tradicionalnu arapsku odeću kako bi se time zahvalili i približili novim vlasnicima koji su kupili klub. Ipak, to se čelnicima kluba nije svidelo.

BloombergAdria.com

- Veliki broj navijača na St. James Parku nosio je odeću kako bi obeležio preuzimanje kluba od investicionog fonda. Niko od novih vlasnika nije uvređen zbog toga i znaju da je svaki navijač imao pozitivnu nameru. Ipak, postoji mogućnost da će taj potez biti shvaćen kao nepristojan i da će uvrediti druge ljude", saopštili su iz kluba pa dodali:

BloombergAdria.com

- Svi koji dolaze na stadion, bez obzira na veru, mogu doći na stadion u svojim religijskim obeležjima. Uvek smo podržavali multikulturnu zajednicu i grupe od kojih klub ima veliku podršku - poručili su iz uprave kluba

(Indeks.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".